Tuesday 26 March 2013

Intermittent fasting

Megstu isbandyt ivairius dalykus gyvenime, o kadangi pastaruoju metu neradau laiko sportui, todel pameginau uzsiimt 'kuno neapkrovimu' - netradiciniu pasninku. Pasirinkau sita ko gero todel, kad rekomendavo viena kolege is Indijos ir jos seimoj tai itin naturalu, ir dar youtubej yra nemazai video apie tai. Jo metu 24 valandu diena paskirstome i 16 ir 8 valandas, 16 valandu reikia nieko nevalgyt, isskyrus vandeni, arbata, ar tai, kas neturi energines vertes. Likusias astuonias valandas galima valgyt.

Kame esme: sitas pasninkas turetu padet prisdabdyt kaloriju suvartojima ir duot laiko organizmui pilnai suvirskint tai, kas duodama.

Pastebejimai: Per visa savaite tikrai jutausi gerai, rytais valgyt dazniausiai nenoriu, todel keleta extra valandu pakentet nebuvo sudetinga, nors apie 11 ryto jau mintys nuklysdavo apie tai, ka valgysiu. Kadangi skrandis siek tiek susitraukes, nebuvo didelio noro prisikimst bet ko ir bet kiek, o norejosi megautis pirmuoju maistu. Paskui nesinoredavo valgyt beveik iki pat vakaro apie 6-7. Vienintelis minusas ko gero buvo psichologinis: "iki pat rytojaus 12 dienos negausiu valgyt", todel tai priversdavo siek tiek persistengt apie 8 vakare suvalgant daugiau, nei dera. Jei ne tokie persivalgymai, dienos suvartojamu kaloriju kiekis ko gero butu sumazejes 1000-iu kaloriju per diena.

Isvados: Po savaites pasninko (arba labai keistos dietos) jauciuos daug lengvesnis, zvalus ir imlus dienos darbams, jegu netruksta. Aisku, jei sportuojat, situo neverta uzsiiminet, nes gali susidaryt per didelis imbalansas energijos atzvilgiu. Situ dalyku ko gero rekomenduociau uzsiiminet ne sporto dienom. Siaip smagus mini-issukis.

No comments:

Post a Comment