Monday 17 June 2013

Kodel nesportuoji, nors sakai, kad reikia?


Raumeningi, ryskus, sportiski vyrai moteris dazniausiai traukia. Man atrodo ne tik fiziskai, bet ir pasamones lygmeny, nes toks kunas atspindi budo bruozus. Kad pasiektu tokius rezultatus tas vyras turejo laikytis (apy)grieztos disciplinos, dometis tuo, kad teisingai atlikt pratimus, sveikai valgyt, atmesti draugu pasiulymus alkoholiui ar greitam maistui, daznai eit sportuot ir tt.

Zemiau pateikta santrauka tinka ne tik sportui:

1. Mintis
2. Informacijos rinkimas
3. Veiksmas
4. Rezultatai

Pavyzdziui:

1. As manau, kad reikia kazka daryt, nes jau kaupias riebalai ant liemens ir man tai nepatinka. Gali but del to, kad pradejau valgyt riebias bandukes ir Nomedas, ir pardaviau dvirati ir jau nepamenu kada darzoves valgiau.

2. Kame reples? Kas pasikeite? Koks mano kuno tipas? Kokie pratimai yra riebalu metimui? Ar geriau verta sustiprint raumenis? Kaip cia tuos prisitraukimus daryt? Kur cia tam internete tuos sveikus receptus rast? Kur rast draugu, kas sportuotu su manim?

3. VEIKSMAS! Taip, veiksmas. Maziau kalbu, daugiau darbu.

4. Rezultatai, priklausomai nuo to, koki veiksma atlikai. Sportavai ir sveikai valgei? Rezultatas –sumazinai pilvuko apimti, ismokai disciplinos ir gerai jauties. Nieko nedarei? Toks ir rezultatas

Visi zmones skirtingi. Vieniems lengviau suvokt tai, kad kiekvienas veiksmas turi atoveiksmi. Ar tai univero baigimas, ar saldainiai virtuvej ant stalo – sie ivykiai samoningai valdomi. Ka mastei, kai buvai parduotuvej ir uzmatei akcija bombonkem, a? :D

Taigi skirtumas tarp dvieju tipu tas, kad vieni sugeba mintyse ivertint situacija, atlikt toki sprendima, kad rezultatas atitiktu minciu projekcija. Antraip daug zmoniu pamasto, kad reikia sportuot, minimaliai pasidomi, nieko nedaro ir susikems pora spurgikiu.

Mastysi mastysi, kol prisimastysi, kad reikia daryt kazka. Gali draugai, aplinkiniai, zurnalai ir tv laidos sakyt, kad reikia sportuot ar sveikai valgyt, bet nepradesi nieko, kol tavo paties protas nesusikurs funkcijos. Funkcijos tokios, kad jei valgysi ta snikeriuka - busi stambus; jei sportuosi – busi lieknas. Viskas priklauso nuo tavo uzsibrezimo, KO TU NORI. Susikurk funkcija.

Pabaigai, Will’as Smith’as turi susikures savo funkcija, kad jis nebijo numirt ant begimo takelio. Jis teigia, kad jei kazkas su juo rungtyniaus ant begimo takelio, gali nutikt tik du dalykai: Tas asmuo nulips nuo takelio pirmas, arba jis mirs. Verta paziuret (4:20 – 5:00) Will Smith motyvacija

3 comments:

  1. Raumeningas kūnas gali ne tik traukti, bet ir atstumti, nes pradedi galvot, kiek savo gyvenimo valandų tas žmogus praleido alikdamas kažkokius mechaninius veiksmus vietoje to, kad užsiimtu kuo nors labiau (dvasiškai) praturtinančiu. Gal jis yra tuščias savimyla? Ne visiems (ir ne visoms) sportas yra viena didžiausių vertybių, o ir neturi būt.

    ReplyDelete
  2. Cia nera 'like' mygtuko, tai like rastu :)

    ReplyDelete
  3. o, nesitikėjau teigiamos reakcijos :D

    ReplyDelete