Monday 20 May 2013

Viskas imanoma.


Draugai su apvaliais storu stiklu akiniais ir dideliu susniu knygu sako, kad kosmosas nuolat pleciasi ir yra didesnis, negu kad buvo po didziojo sprogimo. Zmoniu suvokimas ir intelekto lygis buvo atitinkamai mazesnis senoveje, ir tada visata buvo mazesne, o dabar su intelekto pagausejimu visata didesne. Ar galim teigt, kad visatos dydis atitinkamai prikaluso nuo zmoniu suvokimo? Jei zmones butu mazai issilavine iki siu dienu, argi visata nebutu tokio pat dydzio? Jei nebutu zmoniu, turinciu toki platu suvokimo spektra ir ziniu bagaza, ar kas nors galetu teigt, kad visata pleciasi ir dideja? Jei kazko nezinai, tavo pasaulyje tai neegzistuoja.

Atlikti tyrimai: "paauglių kraujo ir šlapimo mėginiuose rasta 16 cheminių medžiagų iš 4 cheminių grupių – ftalatų, triklozano, parabenų ir muskusų". Ar tie paaugliai tai zino? Ar kas nors tai zinojo pries 1000 metu? Tas pats kraujas buvo tada ir dabar. Visos tos medziagos arba egzistavo ir apie jas nezinojom, arba jos neegzistavo, bet mokslininkai jas isgalvojo. Kodel butent tokie pavadinimai? Ar tos chemines medziagos buvo ATrastos ar ISrastos? Dauguma teoriju yra isgalvotos po daugelio metu kokio nors paprasto dalyko studiju. Jei kazkas neaisku, tam dalykui sugalvoja pavadinima ir po kiek laiko dar pasigiline ta dalyka patvirtina.

Mano suvokimu pries 100 metu iPhone fiziskai neegzistavo. Gal kazkas pagalvojo sededams bunkery pirmo pasaulinio karo metu -' kaip faina butu dabar tiesiog ziuret i kvadratini gabala ir pamirst viska aplinkui'. Labai gera mintis toms aplinkybems. Tik mintims realizuotis reikia laiko - 100 metu prireike tam plastmases gabalui susiformuot fizinej realybej.

Visa tai veda i idomia kontempliacija. VISKAS egzistuoja, tik nebutinai siuo metu. Tarkim 1657 metais touch'screenai, internetas ir lazeriai egzistavo, tik jiems nebuvo aplinkybiu realizuotis. Tik neseniai kazkieno mintys apie tuos dalykus priverte aplinkybes taip susideliot, kad jie butu igyvendinti. Pvz, dabar, 2013 metu Geguzes menesi, krimzokvantolikantarai egzistuoja, tik 2086 metais jiems bus aplinkybes realizuotis fiziniam lygmeny. Kalbant apie paprastus dalykus kaip darbas, santykiai, asmeniniai pasiekimai - viskas imanoma. Tik kartais reikia siek tiek pasistengt ir tiesiog luktelt.

As esu geras sokejas, turiu tvirta kuna, mano sveiki dantys, dirbu gera darba, kuriu mylincia seima, esu nuostabus issilavines zmogus. Sakau tai dabar. O per sekanti 'dabar' momenta visa tai isgyvenu. Paprasta.

No comments:

Post a Comment