Wednesday 25 May 2011

Indoneziški ryžiai su rūkyta skumbre

Niam niam (tiem, kas žuvį valgo)

Keturiom galvom:

Du kiaušiniai
Viens šaukštuks kario prieskonio
Žiupsnis cukraus
Trys šimtai gramų ryžių
Svogūnų laiškai
Šimc su virš gramų žirnių - šaldyti jaučiu pigiausi
Du šaukštai sojos padažo (tas irgi nebrangus, jei optima linijos)
Keturios rūkytos skumbrės filė
Agurko papuošimui (ir šiaip jis čia tink)

P.S, mano žodyne yra skirtumas tarp šaukštas ir šaukštelis - viens didelis, antras mažesnis, su katruo arbatą maišom.

Pakept kiaušinius kaip omletą ir padėt šalin supjausčius išilgai. Puodan įpilt apie 50ml vandens su kariu ir cukrum, maišyt ir sumest virtus ryžius, kol įgaus spalvą. Pats dar sojos įpyliau, kad nusidažytų. Sumest svogūnų laiškus, žirnius ir vartyt tam puode, kol bus KARŠTA. Tada supilt sojų padažą, omleto gabaliukus ir žuvį. Patiekti su draugais ir vyno taure. Mmmm. Vuolia, skanaus rytietiško maisto.

No comments:

Post a Comment