Wednesday 25 May 2011

Šįvakar vištienos karis su laukiniais ryžiais.

Kai skaniai valgyt darai, gražios panos su trumpais sijonais atein.

 Nueini į Seinsburį, išleidi šešis svarus, būni sotus, pasotini aplinkinius ir dar kitam sykiui liek.  
Kas gal būt geriau?? Daug kas aišku, bet šą.

Niekad nežinodavau kas tas karis, smirdėdavo pastoviai, net nežiū į tą pusę. Suaugau. Kaip Anglonas sako, karis - aštrių prieskonių mišinys. Nu ir gerai.

Priklausomai kokia liaudis už stalo, teks pasiskaičiuot ingridientų kiekį.
Reikia:

Vištienos filė
Paprikos (aš naudoju žalią ir raudoną)
Kario prieskonių
Svogūnų
Tepamo sūrio. Būn visokių Pieno Žvaigždžių. Anglijoj Filadelfija vadinas.
Pieno
Ryžių
Kad būtų pilnas derinys, dar galim saločikių įšaut šalia. Aš naudoju pomidorus su salotom ir alyvuogių aliejum.

Į virtuvę.

Vištieną supjaustyt vidutinio dydžio gabaliukais ir uždėt virt, kad normaliai pabaltų.
Kol verda višta, supjaustyt svogūnus ir paprikas irgi taip nesismulkinant.
Vištą ir svogūnus pakept keptuvėj. Skaniai užkvep tada. Įvaryt kario prieskonį ir paprikas.

Tada tokį gerą šaukštą FILADELFIJOS.
Daugelis esam tą ragavę. Sūris ar varškė, kas ten per reikals, kažkas panašaus į Pieno Žvaigždžių tepamą sūrį, bet ne toks slidus. Tai ištirpint tą reik keptuvėj su viskuo bemaišant.

Kad neišgaruotų iškart įpilt pieno gal trečdalį stiklinės. Paliks toks "creamy" kaip sakant, bet kadangi yra su kariu ir paprika, tai nebus saldus. Kiek aitrokas. Kad atrodytų kažkas kaip čia.

Paverdi ryžių prie to ir sėdi prie stalo.

Bum Bum ir padaryta - Thai Green Curry
Skanaus!


No comments:

Post a Comment