Thursday 18 April 2013

A buni savim, a ne?



Jei geri draugai tave zino kaip ‘Indre’, ir staiga pakeiti kazka gyvenime, tai nuo siol draugai zinos tave kaip ‘Indre, kuri negeria’ ar nevalgo mesos, ar yra zaliavalge. Ir jei TAVO sprendimas pakeist SAVO gyvenima negatyviai pakeis ju bendravima su tavim – tai vadinas tokie tera tie draugai... Gyvenimas yra vienas didelis pokytis ir jei artimieji nesugeba susitaikyt su tavo pokyciais, gal tau ir neverta klausytis ju konservatyvios nuomones, ir zengt toliau savo tikslu link. Kai kurie mano pazistami jauciasi butent taip, o kiti – visiskai atvirksciai – daro ka nori ir visiskai nesijaudina apie aplinkinius.

As daugeli metu paisydavau draugu nuomoniu daugely savo gyvenimo aspektu - nuo sukuosenos stiliaus iki karjeros zngsniu, bet atsiskyrimas nuo ju (gyenimas Anglijoj) itakojo mano individualios asmenybes raida ir priverte apie kai kuriuos dalykus apsisprest savarankiskai. Ka bedaryciau - tai tures itakos mano aplinkai, nes suvokiu, kad kiekvienas veiksmas turi atoveiksmi ir pokyciai gyvenime yra neisvengiami.

Jei tu nusprendei but zaliavalgiu, ar tau vis dar atrodo, kad eisi su draugais I miesta alaus? Is tu zmoniu perspektyvos, jei tu pasiulai draugui karta susitikt bare, kita karta kavos, kita karta dar kazko, ir visada susilauki atmetimo, ar vis dar siulysi kazka tam zmogui, jei nebeturi bendru interesu? Greiciausiai, kad ne. Taigi, jei ruosiates didesniem pokyciam gyvenime, turetumet suvokt, kad tai itakos ir zmoniu, supanciu jus, rata.

Idomu tas, kad dauguma bijom atsiskirt nuo kazkokios zmoniu grupes ar individo. Gal ‘bijom’ per stiprus zodis, bet bent jau nerimaujam, kad galim likt be pakaitalo. Nuo seno esam socialus zmones, todel tiesiog negalim nepriklausyt kazkokiai grupei. Kai esam bendruomenes dalis, jauciames vertinami, vieni kitus palaikom, dedam pagrindus tobulejimui. Pagalvok: jei sugebejai susikurt aplinkiniu rata su vienu pomegiu, kokie sansei, kad nesugebesi rast bendraminciu atrades kita pomegi?

Jei atsidurei draugu kompanijoj, su kuriais pastoviai tusini, daug isgeri, valgai picas ir del to neramiai miegi, tik pabudes, diena ir pries miega mastai kaip priaugai svorio, skaiciuoji kalorijas ir tt, metas kazka pakeist, ne? Jei ne, tai smagaus tusinimo :D Jei pradesi uzsiiminet nauja veikla - nesibaimink - atsiras bendraminciu, norinciu tusint tavuoju budu!


No comments:

Post a Comment