Sunday 28 July 2013

Smegenys = Google adwords


 Viskas, ka patiri gyvenime yra tavo samoningu ar nesamoningu veiksmu rezultatas. Galima lengvai isitikint atbuline ivykiu seka:

Jauties sveikesnis [nes] Pradejai spaust sviezias sultis [nes] Ant stalo sulciaspaude [nes] Pasidavei itakai [nes] Partneris ikalbejo nusipirkt [nes] Mastei, kad reikia sveikiau gyvent [nes] Apkuniai jauteis [nes] Pripratai prie alaus ir cipsu [nes] Pasidavei itakai [nes] Draugai ikalbejo eit pachilint [nes] Norejai pasisocializint .....

Smegenys - kaip Google adwords arba online cookies – ka searchini, to vis daugiau tau reklamuoja. Jos filtruoja aplinka ir milijonus dalyku, ka matom, girdim, jauciam ir tt, todel negalim daug ko samoningai suvokt. 

Todel pateikiama tik tai, apie ka mastai. Nori nusipirkt Toyota Auris, vis paziuri skelbimus ir karts nuo karto pagalvoji kaip tokios noretum ir pastebesi kiek daug tavo mieste Toyota Auris! (Nors ju lygiai tiek pat, kiek buvo anksciau, tik tavo smegenys buvo uzsiemusios kita tave dominancia veikla)

Tie filtrai labai naudingi. Bet tik nusiusk savo smegenim paieskos zodzius susijusius su raktazodziais ‘svoris, nesiseka, tingiu, negalima, negrazu, neimanoma, sloga…’ Visas zmogaus organizmas tarsi pozityvumo bomba – neatpazista priesdelio ‘ne’, todel limituokit mintis apie tai, ko nenorit.

Pirmas zingsnis – pagalvok ko nori, pafantazuok, isspausk kazkoki jausma apie tai, ko nori. Tada tavo smegenys tau pateiks vis daugiau ‘related videos’ ir net nematysi aplinkiniu trukdziu.



BOOM! KAPOW! ZAP! – Jau judi savo tikslo link, kuris yra…
[ENTER TIKSL PLIZ].


Iki linksmo!

No comments:

Post a Comment