Sunday 11 August 2013

Kaip paklausi - taip ir atsakys.

Neseniai skaiciau Dr. Paul McKenna knyga 'change your life in seven days'. Rekomenduociau tiems, kurie nori kazka pakeist, bet nezino nuo ko pradet. Lengvai skaitoma, kupina pavyzdziu, knyga. Noriu pasidalint viena mintim apie klausimus, kuriuos nepastebedami uzduodame sau kiekviena diena.



Esam priprate bendraut su zmonem, mainytis idejom, juoktis, klausineti vieni kitu apie viens kito gyvenima. Deja daug zmoniu skiria mazai laiko isiklausyt i tai, kokie pokalbiai vyksta viduje.

Kai klausiam, 'kodel as negaliu to padaryti?', tai reiskia, kad: 1) tu kazka nori padaryti, ir 2) tu negali to padaryti. Kad atsakytu i sita klausima, tavo protas iesko visu priezasciu kodel tu negali to padaryti.

Galima panasiai paklausti saves 'kaip as galeciau tai padaryti paciu lengviausiu budu?'. Sio klausimo zodine sudetis parodo, kad: 1) tai imanoma, 2) yra keletas budu kaip tai padaryti, 3) tai galima padaryti lengvu budu. Tada protas naudoja si klausima kaip kompasa ieskant atsakymo.

Kokius klausimus uzduodi sau viduje - tokiu atsakymu ieskoti tave ir siuncia 'gyvenimas'. Jei randi atsakymus, bet jie netenkina - tiesiog pakeisk klausimus! Pavyzdziui, palyginkim keleta klausimu:

Kodel tai visada nutinka man?
Kodel saves nemegstu?
Kodel niekada nenumetu svorio?

Koks yra paprasciausias budas isspresti sia problema?
Kiek ir kokiu skirtingu budu galiu rasti siam norui igyvendinti?
Kaip as galiu greiciausiai nustoti daryti...?

Blogiausia, kai mes uzuot klause 'prastu' klausimu, tiesiog aklai skelbiam pasauliui, kad kazko negalim padaryt. 'As niekada nenumetu svorio; negaliu ten eit; neimanoma kad as buciau...'

Uzduodant klausimus reiktu klausti koks YRA geriausias budas kazkam...o ne koks GALETU BUTI... Zodziai formuojami mintyse, o mintys kuria. Nepamirskim, kad pries kazka igyvendinant realybeje, tai turejo but sukurta mintyse.

Smegenys sudaro 2 % visos kuno mases, bet sunaudoja 20 % gaunamos energijos. Panaudokim savo mazaji kompiuteriuka ir dziaukimes puikiais rezultatais, geru minciu visiems!

No comments:

Post a Comment